**SOLUTION**

**(i) If interest on drawings is Rs. 1,950 and he withdrew a fixed amount in the beginning of each month.**Interest on drawings @ 10% p.a.

Average month 6.5

Annual amount of drawings = (1,950 × 12 × 100) ÷ (6.5 × 10) = 36,000

Monthly amount of drawings = 36,000 ÷ 12 = 3000

Monthly amount of drawings = 36,000 ÷ 12 = 3000

**(ii) If interest on drawings is Rs. 2,400 and he withdrew a fixed amount in the middle of each month.**Interest on drawings @ 10% p.a.

Average month 6

Annual amount of drawings = (2,400 × 12 × 100) ÷ (6.5 × 10) = 48,000

Monthly amount of drawings = 48,000 ÷ 12 = 4,000

Monthly amount of drawings = 48,000 ÷ 12 = 4,000

**(iii) If interest on drawings is Rs. 2,750 and he withdrew a fixed amount at the end of each month.**Interest on drawings @ 10% p.a.

Average month 5.5

Annual amount of drawings = (2,750 × 12 × 100) ÷ (5.5 × 10) = 60,000

Monthly amount of drawings = 60,000 ÷ 12 = 5,000

Monthly amount of drawings = 60,000 ÷ 12 = 5,000